A hidegen sajtolt Kókuszolaj pozitív hatásai Ekcéma ellen

A Kókuszolaj napjaink egyik talán legfelkapottabb olaja, s nem is véletlenül van ez így. Egyre többen használják sütéshez és főzéshez, hiszen jóval egészségesebb alternatíva, mint az állati zsírok vagy a hagyományos finomított olajok.

Azt azonban talán kevesebben tudják a Kókuszolajról, hogy kitűnő bőrápoló, bőrtápláló szer is, mely természetesen és rendkívül hatékonyan képes hidratálni bőrünket, ráadásul bámulatos ránctalanító képességekkel is rendelkezik.

Miért hatékony a Kókuszolaj ekcéma ellen?kokuszolaj-12

A Kókuszolaj kiváló és természetes tápanyagforrás bőrünk számára. Ezért nem is csoda, hogy ma már számtalan test-és arcápoló kozmetikum és krém egyik fő összetevőjeként is találkozhatunk vele.

A Kókuszolaj a test teljes felületén biztonságosan és eredményesen alkalmazható hidratáló-és ápolószerként. Rendkívül gazdagon hidratálja bőrünket, valamint megelőzi annak elzsírosodását is.

S mivel tele van értékes és esszenciális zsírsavakkal, ezért kitűnő gyulladáscsökkentő hatásai is vannak, ami által rendkívül eredményesen képes a gyulladásos bőrbetegségeket gyógytani, így például a pikkelysömört vagy az ekcémát is képes kezelni.

Ráadásul a közepes láncú zsírsavjai belsőleg alkalmazva jelentősen serkentik az anyagcserét, ami ekcéma esetén is kulcsfontosságú, hiszen így a méreganyagok nem képesek lerakódni, hanem igen hamar elhagyják szervezetünket.

S van még egy roppant fontos tulajdonsága a Kókuszolajnak, méghozzá, hogy laurinsav és kaprilsav tartalmának köszönhetően vírus-, baktérium-és gombaölő hatásai is rendkívül erőteljesek. Ez pedig a gyulladásos bőrbetegségek enyhítésében és terjedésük megelőzésében is kulcsfontosságú tényező, mivel a folyamatos vakarózás hatására könnyedén elszaporodhatnak a baktériumok az irritált bőrfelületen, mely a tünetek súlyosbodásához és testszerte való szétterjedéséhez vezethet.

Ezek a közepes láncú zsírsavak a bélrendszer rendbetételében is kiveszik részüket, ugyanis a belekben élősködő parazitákat nagy hatékonysággal képesek elpusztítani.

A Kókuszolajban a laurin-és kaprilsavon kívül jelen van még a kapronsav, a kaprinsav és a mirisztinsav is. Ezek mindegyike jótékony hatást képes kifejteni a szív-és érrendszerre, az emésztőrendszerre, valamint a bőr ápolásában is rendkívül eredményesen vethetőek be.

A Kókuszolaj sokkal több, mint egy testápolókokuszolaj-13

A Kókuszolaj azon túl, hogy elképesztően gazdagon hidratálja bőrünket, még a kötőszöveteket is rugalmasan és erősen tartja, s ennek köszönhetően megelőzi bőrünk megereszkedését és a ráncok megjelenését.

A Hidegen Sajtolt Bio Kókuszolajnak van még egy hatalmas  előnye, méghozzá, hogy teljesen mentes mindenféle illatanyagtól, színezéktől, adalékanyagoktól és tartósítószerektől. Emiatt irritációt nem válthat ki (csak ha valaki valamelyik illóolajára allergiás esetleg), ami az ekcémás bőr szempontjából még nagyobb jelentőséggel bír. Ekcéma fennállása esetén egyébként is törekedni kell a minél természetesebb kozmetikumok alkalmazására, mert ezzel csökkenthető a bőr irritációjának kockázata.

A Kókuszolaj értékes hatóanyagai segítségével fokozza a bőr vérellátását is, ami elősegíti a bőrsejtek megnövekedett oxigénellátását, s így a sebek, sérülések gyógyulása is felgyorsul. Ráadásként pedig hatékonyan védelmezi a hámsejteket a különféle környezeti ártalmaktól, valamint a nap káros sugaraitól is.